5 порад як правильно харчуватись в період короновірусної пандемії для підвищення імунітету, та 3 рекомендації що не можна вживати, щоб не ослабити імунітет.
- Не варто сидіти на дієті ( недопоступлення поживних речовин знижує імунну систему) і всі сили організму будуть направлені на підтримку його життєдіяльності.
- Їсти тваринні жири та м’ясо, солодковершкове масло( більше 30грам на добу) хорошої якості не підробку, жирні сорти риби( там віт D та ініші потрібні жири) – які потрібні для виробництва сурфактанту в легенях , це в’язка речовина яка є барєром в альвеолах для поганих мікроорганізмів та вірусів.
« В альвеолах легень – там де має бути стерильно і йде газообмін – споживання кисню організмом та виділення вуглекислого газу починають розмножуватися різні бактерії та грибки і викликають шокову легеню і людина не може сама дихати.»
- Вживати каші ( перлові, овсяні та всі ті які мають природний слиз татклітковину- це теж допомагає виробленню сурфактанту.
- Овочі та фрукти в великій кількості- джерело вітамінів які в сто разів краще штучних вітамінів з аптеки, зелені листи салатів.
- Пити зелений та чорний чай з медом, в чаї містяться таніни – це речовини природні оксиданти які згубно вплавають на віруси та буктерії, пити багато води – мін 1,5 літра.
Не можна вживати:
- Алкоголь – це отруєння організму токсинами що супроводжується зниження імунітету на тривалий період. ( якщо людина не зловживає алкоголем у неї сильний організм і при незначних дозах спостерігається рвотний рефлекс- організм хоче звільнитись від токсинів і напроти коли він ослаблений – отруєний систематичним вживанням алкоголя відмічається організм не може боротися з токсичним впливом і імунна система стає вразливою.
- Тютюнопаління, куріння вайпів, електронних сигарет, кальянів і тому подібне в зв’язку з тим. Що в сигаретах знаходиться більше 800 канцерогенних речовин які ушкоджеють бронхолегеневу систему людини ( в багатьох курців відмічається хронічні обструктивні бронхіти), а також зараження відбувається через те що людина руками постійно бере сигарети до рота і може перенести віруси.
- Солодощі – високий рівень цукру в крові призводить до зниження імунітету через погану роботу лейкоцитів крові.
Через 2- 3 тижні, тобто на середину квітня 2020 припаде пік захворюваності на covid-19 так як переважна більшість людей яка приїхала зза кордону не дотримується карантинного ружиму- повернулись в свої сім’ї, ходять в гості до родичів – не дотримуються дистанції- гуляють по селах та містах- а кількість хворих збільшується з запаленням легень, а тестів всім хто приїхав ніхто не робить.
Медицина не може зупмнити поширення пандемії , але її тожно може зупинити особиста відповідальність громадян.
Бережіть себе та своїх близьких
Лікар к.м.н. Габорець Ю.Ю.